Giresun’un Tirebolu İlçesinde Çöken Yolda Suçlu Kim?

Giresun’un Tirebolu ile Espiye ilçeleri arasında Yalı Mahallesinde deniz tahribatı nedeniyle yolun emniyet şeridi tarafı çöktü. Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada “20.11.2023 Pazartesi günü Karadeniz Sahil Yolunda, Espiye-Tirebolu Devlet yolu Km: 61+500 de Espiye ilçesi Yalı Mahallesi Güce İlçe sapağına 100 metre mesafede Trabzon – Giresun istikametinde deniz tahribatı nedeniyle bölünmüş yolun bir şeridi çökmüş olmakta...

Giresun’un Tirebolu İlçesinde Çöken Yolda Suçlu Kim?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Giresun’un Tirebolu ile Espiye ilçeleri arasında Yalı Mahallesinde deniz tahribatı nedeniyle yolun emniyet şeridi tarafı çöktü.

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada “20.11.2023 Pazartesi günü Karadeniz Sahil Yolunda, Espiye-Tirebolu Devlet yolu Km: 61+500 de Espiye ilçesi Yalı Mahallesi Güce İlçe sapağına 100 metre mesafede Trabzon – Giresun istikametinde deniz tahribatı nedeniyle bölünmüş yolun bir şeridi çökmüş olmakta trafik tek şeritten sağlanmaktadır.

Karadeniz Sahil yolunun deniz tarafında bulunan beton blok istinat duvarının deniz dalgaları nedeniyle altının boşalması ve beton bloğunun bir kısmının kopması ve emniyet şeridinin (banketin) 25 metrelik bölümün asfalt kaplama zemin altının yaklaşık 1.5 metre boşalmasından dolayı yol tek şerite düşürülerek trafik akışı sağlanmaktadır.

Giresun Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Karayolları 104.Şube Şefliği ekipleri ile koordineli şekilde çalışma yapılarak gerekli işaretlemeler yapılmıştır.

Trafik ekiplerimiz ve karayolları ekiplerimiz gece boyunca gerekli kontrolleri yapacaktır.

Denizden gelen dalga fırtınası ilk yıkıcılığını kaybetse de şiddetini devam ettirmektedir.

Bu güzergahta seyahat edecek sürücülerin dikkatli olması, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önem arz etmektedir.” denildi.

Malzeme alımına izin vermeyin, sahili boşaltmayın diye kaç kez dedik.

Tirebolu CHP İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci yaptığı açıklama ile sahil kenarından malzeme alındığını ve bu sebeple yolun çöktüğünü iddia etti.

Ömer Cebeci; “Yer: Tirebolu, Düzköy mevki, D100 Karayolu, çöktü. Bunun sorumlusu DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ve Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’dür. Kaç kez söyledik: Deniz sahilinden İl Özel İdaresi’ne malzeme alımına izin vermeyin, sahili boşaltmayın diye kaç kez dedik?
Dinletemedik; malzeme alımına izin veren Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, kendi bindiği dalı kesmiştir. Malzeme alımına bu iki kurumun verdiği izin Devleti milyonlarca lira zarara uğratmıştır. Bu bir afet değil, ihmal; göz göre göre lades demektir.” dedi.

Giresun’un Tirebolu İlçesinde Çöken Yolda Suçlu Kim?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.